Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 16 » Природні джерела - рекреаційний потенціал Карпатського НПП
18:37
Природні джерела - рекреаційний потенціал Карпатського НПП

Природні джерела - рекреаційний потенціал Карпатського НПП


Фото із ЕІВ ПОТІК

Природні джерела є особливою цінністю Карпатського національного природного парку. На території парку їх нараховується 791. Вони відіграють важливу рекреаційну роль, проте не знайшли цілеспрямованого застосування в практичній медицині, оскільки недостатньо вивчені.

Джерело - це природний вихід підземних вод на земну поверхню. Важливе значення мають мінералізовані та мінеральні води. До перших відносять води, які містять помітну кількість мінеральних речовин. Розрізняють слабо-(0,5-5 г/л), середньо- (5-30 г/л) і сильно-мінералізовані (більше 30 г/л розчинних солей) води.

Води мінеральні - підземні води з мінералізацією не менше 1 г/л води, що характеризуються підвищеним вмістом біологічно активних речовин (С02, H2S, Fe та ін.). Найчастіше їх використовують в санаторному лікуванні.

За кількістю розчинених мінеральних речовин та вмістом спеціальних біологічних компонентів мінеральні води поділяють на три типи: природно-столова (загальна мінералізація менше 2 г/л, без біологічно активних компонентів), лікувально-столова (загальна мінералізація від 2 до 8 г/л), лікувальна (загальна мінералізація від 8 до 12 г/л).

Слід пам'ятати про те, що постійно вживати можна тільки столову воду. Всі інші види мінеральних вод повинні застосовуватись після консультацій з лікарем, щоб не зашкодити своєму здоров'ю. Зрозуміло, що вода з кожного із джерел повинна пройти клінічне дослідження. Після отримання такого дозволу та позитивних висновків від спеціалізованої установи можна займатись їх промисловою розробкою.

Отже, природні джерела є доволі перспективними для інвесторів та для розвитку рекреаційної привабливості території парку.
Категория: Карпаты | Просмотров: 326 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: