Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 18 » «Олімпійська надія-2022» «ми маємо пройти кілька етапів»
20:47
«Олімпійська надія-2022» «ми маємо пройти кілька етапів»

Віце-прем'єр – міністр інфраструктури України Борис Колесніков заявив, що для досягнення такої амбітної мети як «Олімпійська надія-2022» «ми маємо пройти кілька етапів». Перший етап розпочнеться 1 червня 2011 року. Він триватиме три роки, – повідомив Борис Колесніков 11 квітня під час брифінгу у Львові.

З його слів, в цей час необхідно доукомплектувати фахову команду на базі Національного агентства з підготовки до Євро-2012 фахівцями з зимових видів спорту, розробити майстер-план, техніко-економічне обґрунтування, проект, бізнес-план.

На першому етапі йдеться про побудову у місті Львові палацу спорту для хокею, фігурного катання на 6 900 глядачів, а також – для ковзанярського спорту та центр для фрістайлу.

«В гірській частині ми побудуємо стадіон для біатлону, трампліни, траси для гірськолижного спорту. Крім цього в Західній Україні буде збудовано п’ять тренувальних ковзанок. Це - одна з умов Міжнародного олімпійського комітету (МОК)», – сказав Борис Колесніков.

Він зауважив: «На першому етапі ми розвиваємо інфраструктуру та спортивні споруди, які в будь-якому випадку будуть використані українськими спортсменами, місцевими мешканцями і туристами».

Також віце-прем’єр пообіцяв розбудувати транспортну інфраструктуру та аеропорт у Львові, збудувати лінію потягів на пневмопідвісці, які з’єднають Львів з місцями проведення змагань в горах.

Другий етап триватиме з 2015 до 2022 року – за умови позитивного рішення МОК. За цей час, каже Колесніков, заплановано добудувати решту необхідних об’єктів, серед яких палац спорту у Львові на 14 500 місць та олімпійське селище. Впродовж цих років також планують збудувати санно-бобслейну трасу, стадіон для керлінгу, провести міжнародні змагання за вимогами МОК.

Значною превагою Карпатського регіону в контексті Олімпіади Колесніков назвав компактне розташування курортних і спортивних баз.

«Спортивна база в Тисовці стане головною ареною для змагань з біатлону та лижних перегонів, у Воловці слід провести змагання з швидкісного спуску, супергіганту і суперкомбінації. Славське буде перетворено на центр гірськолижного порту, змагань зі слалому та слалому-гіганту», – сказав Колесніков.

Щодо олімпійських селищ, за словами віце-прем’єра, існує можливість розбудови гірського олімпійського селища приблизно на 4 500 місць у Тисовці, в той час як олімпійське селище у Львові зможе прийняти орієнтовно 8 000 олімпійців.

Як інформував ZAXID.NET , 11 квітня у Львові розповідаючи про підготовку до Зимової Олімпіади в 2022 році, Віктор Янукович зазначив, що цей проект напряму пов'язаний з Євро-2012.

«Якщо Україна добре здасть цей іспит і належно підготує інфраструктуру, то зможе показати світу, що вона відповідає тим п’ятьом зіркам якості та гостинності, яких планує досягнути. От тоді Олімпійська надія 2022 стане реальністю», – уточнив Віктор Янукович.

Нагадаємо, раніше Колесніков заявляв, що з весни 2012 року почнеться будівництво об’єктів до подачі заявки на Олімпіаду 2022 року.

«Але я хочу підкреслити, що держава буде фінансувати нетуристичні види, тобто держава збудує бобслейні траси, біатлонні, для стрибків з трампліну – безумовно. Олімпійські селища побудує бізнес … Якщо вкладати мільярд доларів на рік у розвиток і підготовку, то ці гроші повернуться – через туризм, через спортивні змагання. Якщо вкладати по мільярду доларів на рік, то це буде дуже хороша Олімпіада", - повідомив він.

Категория: Новости | Просмотров: 404 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: