Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 16 » Обережно на гірських річках :.
19:11
Обережно на гірських річках :.

Автор фото: root at carpathians.eu
Вода — чудодійний засіб оздоровлення організму. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією. Тому купатися треба у призначених для цього місцях, на обладнаних пляжах.

Інакше можна отримати травми ніг, які пов’язані із засміченням дна водойми скляними і металевими предметами. Тим більше не можна пірнати у незнайомих місцях. Як кажуть, не взнавши броду — не лізь у воду. Діти до 12 років повинні купатися тільки у супроводі дорослих.

Гірські ріки мають стрімку течію, яка може збити з ніг. Дно і береги їх кам’янисті, тому можна отримати важкі травми при падінні.

Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Людина, яка добре плаває, почуває себе спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу товаришу, який потрапив у біду. Навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді.

Щоб уникнути трагедій, необхідно знати й виконувати прості, але обов’язкові правила. Зокрема, ніколи не пірнати в незнайомому місці, уникати води із швидкою течією, не плавати на одинці, не заходити у воду в нетверезому стані, не купатися в необладнаних, неперевірених для цього місцях. Особливо слід берегти дітей. Постійно потрібно стежити за їхньою поведінкою біля води, іграми навіть на мілководді, бо вони можуть під час веселощів упасти й захлинутися.

При рятуванні людини, яка тоне, важливо дотримуватись певних правил. Не тримати її за волосся або голову, а підхопити під пахвами, розвернути до себе спиною і пливти до берега, намагаючись зробити так, щоб голова потерпілого була над водою. На березі спочатку треба видалити воду з дихальних шляхів: стоячи на одному коліні, покласти потерпілого на своє зігнуте коліно так, щоб на нього спиралася нижня частина грудної клітки, а верхня частина тулуба і голови звисала вниз. Потім однією рукою відкрити рот потерпілого, а другою поплескати його по спині або плавно надавити на ребра збоку спини. Повторювати цю процедуру до припинення бурхливого витікання води. Після цього слід перевернути потерпілого на спину і покласти на тверду поверхню. Потім провести штучне дихання і непрямий масаж серця до появи самостійного дихання і відновлення серцевої діяльності.
Категория: Карпаты | Просмотров: 314 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: