Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 15 » Екосистеми :.
22:14
Екосистеми :.

Автор: Чинька Михайло
Карпатський регіон є природною спадщиною визначної краси та екосистемної цінності, центром біорізноманіття, головним водозбором великих річок, притулком для багатьох видів рослин і тварин, які знаходяться під загрозою зникнення, та найбільшою у Європі територією з незайманими пралісами. Карпатські гори — невимовної краси, вони мають м'які обриси, звичайно без скель, але подекуди трапляються стрімкі урвища і мальовничі кам'яні розсипи. Карпати — "Зелене серце Європи".

Карпатський регіон важливий для збереження біорізноманіття не лише Європи, але й усієї планети. Важко переоцінити екосистемне значення Карпатських гір, які формують своєрідний "екокоридор" і сприяють, таким чином, транскордонній міграції рослин, тварин та птахів, а також збереженню генетичного різноманіття. Лісові екосистеми Карпат мають надзвичайно велике значення завдяки своїм природозахисним, водорегулюючим, господарським та соціальним функціям.

Інтенсивне використання природних ресурсів, особливо протягом останніх століть, значно послабило здатність біорізноманіття планети до самовідновлення. Негативні процеси втрати біорізноманіття вразили і Карпатський регіон, де інтенсивне і тривале ведення сільського, лісового та мисливського господарства порушило екологічну стабільність. У той же час Українські Карпати залишаються чи не єдиною в Європі територією, де ще збереглися реліктові ліси, унікальні представники флори і фауни.

Виконання основних завдань проекту, присвяченого створенню перших реальних екокоридорів у Карпатах — це спроба поєднання традиційних способів господарювання та управління заповідними територіями з інноваційними, більш ефективними механізмами збереження біорізноманіття на територіях експлуатаційного призначення, використання лісових ресурсів у спосіб, який дозволяє зберегти і відновити рідкісні та зникаючі види флори і фауни унікальної за своїм екологічним значенням території Українських Карпат. Це дозволить започаткувати впровадження гарних намірів в конкретні справи. Успіхів всім нам!
Категория: Карпаты | Просмотров: 399 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: