Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 16 » Заповідник "Східні Карпати" :.
18:48
Заповідник "Східні Карпати" :.

У світі є лише один тристоронній біосферний заповідник - "Східні Карпати". А ініціатором його створення був польський комітет програми "Людина і Біосфера" на зустрічі у Києві (травень 1990 року). Але після узгодження всіх питань у Києві, процес створення цього заповідника був дуже повільний, але він проходив. Все це із-за політичних подій у в Європі. Адже тоді на новій карті світу утворилися нові країни : України та Словаччини, де він і створювався.

Але у листопаді 1992 року ЮНЕСКО затвердила Польсько-Словацький біосферний заповідник "Східні Карпати". А в 1998 році Україною до ЮНЕСКО було подана заява на включення її до заповідника "Східні Карпати", що було зроблено в кінці того року.

Українська частина біосферного заповідника "Східні Карпати" (58 587 га) складається із Ужанського Національного Парку, що розташований у верхів’ях долини річки Уж та Регіонального Ландшафтного Парку "Надсянський". Ужанський національний парк безпосередньо межує із словацьким національним парком "Полонини" та польським "Бещади". Зі свого боку, ландшафтний парк "Надсянський" є безпосереднім сусідом польського регіонального ландшафтного парку "Долина Сяну". Таке територіальне положення парків дозволило сформувати у серці Східних Карпат унікальний екологічний комплекс, що забезпечить збереження та відтворення природного біорізноманіття та репрезентативності класичних карпатських ландшафтів.
Категория: Карпаты | Просмотров: 455 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: