Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 19 » Заявка України на Олімпіаду-2022 готова на 80%
20:02
Заявка України на Олімпіаду-2022 готова на 80%

Заявка України на Олімпіаду-2022 готова на 80%

До 14 березня Україна збирається подати у Міжнародний олімпійський комітет Аплікаційний файл Заявки на проведення у Львові зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року. Сам же Аплікаційний файл вже готовий на понад 80% і буде поданий вчасно.

Про це під час відкритої наради з підготовки Заявки повідомив Сергій Гончаров, генеральний директор Заявкового комітету з підготовки та супроводження заявки на здобуття права проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року в Україні.

ArticleImages_3150_Bid_Committee_Lviv_2022.jpg

Він додав, що Аплікаційний файл Заявки практично готовий. «Зараз відбувається більше шліфування та редагування файлу. Можливо, ми ще будемо вносити деякі корективи та зміни, але вони вже не будуть суттєвими. Після того, як до 14 березня цей файл подамо в МОК, ми його презентуємо громадськості», - зазначив Сергій Гончаров.

За його словами, Львів як місто-заявник має вже немало інфраструктури, яка потрібна для Олімпіади. «До Євро-2012 були побудовані новий надсучасний аеропорт, багато якісних готелів, дороги, а також стадіон «Арена Львів», який планується використовувати для церемонії відкриття та закриття Олімпіади», - сказав генеральний директор Заявкового комітету.

В свою чергу, незалежно від того, чи виграє Україна право проводити Ігри, сама заявка Львова-2022 – це вже велика перемога, - так вважає Валерій Жалдак, виконавчий директор Заявкового комітету з підготовки та супроводження заявки на здобуття права проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року в Україні. «Підготовки Заявки – це, без сумніву, історичний процес. Львів-2022 – це вже перемога. Адже ми вперше розробили концепцію довгострокового розвитку українських Карпат. І ключове, що цю концепцію створили люди саме з Карпатського регіону, які знають можливості, потреби та вбачають величезну перспективу гір. Історично також те, що це перша в історії Олімпійська заявка України», - наголосив Валерій Жалдак.

Окрім того, гендиректор Заявкового комітету Сергій Гончаров додав, що все готується не лише для 16 днів проведення Олімпіади, а, перш за все, для розвитку Карпатського регіону, зимового спорту України та туристичної галузі. «Ми можемо отримати величезну спадщину не тільки від самої Олімпіади, але й вже від Заявки на її проведення. Всі ті об’єкти, які заплановані до Ігор, потрібні регіону незалежно від Заявки. Для 46-мільйонної країни та регіону із величезними туристичними перспективами є чудовий шанс покращити всі види інфраструктури, в тому числі отримати більше гірськолижних курортів високого рівня. Зараз ми маємо один великий курорт європейського рівня, однак його недостатньо, щоб задовольнити потреби всієї країни. Тому поява нових гірськолижних баз – це нові туристичні можливості для всіх українців», - резюмував Сергій Гончаров.

Він також наголосив, що незважаючи на те, чи здобуде Львів право проводити Олімпіаду, сама Заявка на Ігри – це вже величезний досвід, напрацювання, які потім будуть використанні для розвитку Львова, Карпат та всієї України. «Це також великий поштовх для українського зимового спорту. Заявка на Олімпіаду вже масово популяризує зимовий спорт, в її рамках розробляються сучасні спорткомплекси, які вдасться побудувати у разі отримання права на Ігри. А головне, що все це залишиться після Олімпіади і працюватиме на всіх українців», - наостанок зазначив гендиректор Заявкового комітету Львів-2022.

Довідка: У листопаді 2013 р. Україна подала декларацію до МОК з підтвердженням намірів взяти участь у конкурсі на право проведення у 2022 р. Зимових Олімпійських та Паралімпійських Ігор.

У березні 2014 р. Заявковий комітет Львів-2022 має надіслати в Лозанну (Швейцарія), до МОК Заявковий файл, який буде ретельно проаналізований експертами. Фінальне рішення про перелік країн, які увійдуть до так званого Short List, МОК ухвалить у липні 2014 р. Фінальне рішення про те, яка країна прийматиме Зимові Олімпійські та Паралімпійські Ігри-2022 року МОК ухвалить у липні 2015 року в місті Куала-Лумпур (Малайзія).

Крім України, наразі у боротьбі за право приймати найбільший зимовий спортивних захід планети змагаються Польща та Словаччина (спільна заявка), Казахстан, Норвегія та Китай.

Категория: Новости | Просмотров: 357 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: