Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 19 » Заявка на зимову Олімпіаду-2022 може усіх примирити
20:02
Заявка на зимову Олімпіаду-2022 може усіх примирити

Заявка на зимову Олімпіаду-2022 може усіх примирити

  • Олімпійський чемпіон з боксу 2012 року Олександр Усик вважає, що участь України у заявці на проведення зимової Олімпіади та Паралімпіади 2022 року матиме для країни велике значення.

    Він заявив: «Нам сьогодні вкрай важливо скористатися об’єднавчими ідеями, до яких, за моїм переконанням, належить любов до спорту. Такою ідеєю, я як спортсмен, вважаю заявку України на отримання права проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року у Львові. Якою б не була економіка, політика, влада, усі хочуть бути здоровими, усі бажають щоб до нас приїжджали туристи та вболівальники, щоб розвивався туризм. Тому, з професійним та відповідальним підходом – ця добра справа, може стати однією зі сходинок до примирення, консолідації, відновлення дружби та довіри між людьми різних переконань.

    З ним солідарний і львівський історик спорту Іван Яремко. Дослідник наголошує: «Вірю, що підготовка до олімпіади у Львові допоможе країні перейти на мирні рейки та приступити до розбудови спортивно-туристичної інфраструктури. У нас славні спортивні традиції. Ми маємо свого Де Кубертена – Боберського. Наші лещетарські (лижні) досягнення продовжуються з позаминулого століття. Історія знає чимало прикладів, коли спортивні ідеали примиряли непримиренних опонентів. Було би дуже добре, якби харків’янин і льівянин, прикарпатець і дончанин могли щодо цього солідаризуватися і добре попрацювати для досягнення мети».

    Погляди колег поділяє і бронзова призерка Олімпіади-94 в Ліллехаммері Валентина Цербе-Несіна. Вона переконана, що сам факт подачі Україною заявки на Олімпіаду-2022 – це перемога для всієї країни – від Ужгороду до Луганська. «Заявка на проведення в Україні Олімпіади-2022 – це дуже вагомий та правильний крок назустріч розвитку та популяризації зимового спорту та фізичної культури в країні. Сама спроба втрутитися в боротьбу за право приймати Ігри – це вже перемога, адже із Заявкою ми значно більше говоримо про зимові види спорту, думаємо над інфраструктурою та створюємо сприятливі умови, щоб наші спортсмени-олімпійці якомога краще виступали на Олімпіадах», - зазначила бронзова Олімпійська призерка.

    Вона також додала, що вірить в перемогу України в гонці заявок, але із другої чи третьої спроби. «Звичайно, що дуже хотілося б вибороти право на Олімпіаду-2022, адже тоді ми б модернізували всі ті бази, які маємо, отримали б нові центри для зимового спорту, а також у нас з’явилася б арена для керлінгу, тобто розпочався б розвиток тих видів зимового спорту, про які до цього мало-хто навіть знав. Однак, зважаючи на силу конкурентів, мало віриться в перемогу України з першої спроби. Але, навіть якщо нічого не вийде відразу, то обов’язково потрібно робити спроби і надалі – друга-третя заявки країн завжди кращі, аніж попередні і мають значно більше шансів на успіх», - резюмувала Валентина Цербе-Несіна.

    Довідка: У листопаді 2013 р. Україна подала декларацію до МОК з підтвердженням намірів взяти участь у конкурсі на право проведення у 2022 р. зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор.

    У березні 2014 р. Заявковий комітет Львів-2022 має надіслати в Лозанну (Швейцарія), до МОК Заявковий файл, який буде ретельно проаналізований експертами. Фінальне рішення про перелік країн, які увійдуть до так званого Short List, МОК ухвалить у липні 2014 р. Фінальне рішення про те, яка країна прийматиме Зимові Олімпійські та Паралімпійські Ігри-2022 року МОК ухвалить у липні 2015 року в місті Куала-Лумпур (Майлайзія).

    Крім України, наразі у боротьбі за право приймати найбільший зимовий спортивних захід планети змагаються Польща та Словаччина (спільна заявка), Казахстан, Норвегія та Китай.

Категория: Новости | Просмотров: 421 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: