Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Февраль » 18 » Відпочинок у наметах: що треба знати про це туристам
21:05
Відпочинок у наметах: що треба знати про це туристам

Відпочинок у наметах: що треба знати про це туристам

Романтика далеких походів, з теплим вітром, потріскуванням хмизу у вогнищі, та сном у наметах, приваблює і водночас відлякує багатьох. Та якщо досвідчені туристи добре знають, що чекає їх у горах, то новачки, як правило, стикаються з різними проблемами та несподіванками. Мільйони питань виникають ще на етапі підготовки до подорожі.

Підготовка до походу: що необхідно мати з собою

Готуючись до справжнього туристичного походу, треба пам'ятати, що цих кілька днів ви будете повністю незалежними від усього, тому взяти треба досить багато речей. Коротко їх можна розділити на декілька категорій:

  • спорядження для походу (рюкзак, трекінгові палки, спеціальне альпіністське спорядження тощо);
  • набір для відпочинку і сну у наметі (сам намет, тент для нього, спальники, каремати);
  • туристична кухня (казанки, тринога, тримачі, засоби для розпалювання вогнища, тарілки, чашки тощо);
  • особисті речі (одяг і взуття, засоби особистої гігієни);
  • продукти харчування;
  • аптечка.

Важливий аспект: брати потрібно ті речі, без яких не обійтись, а не ті, які, можливо, пригодяться. Такий підхід раціональний і правильний, він дозволяє максимально зменшити вагу свого рюкзака, і зробити подорож комфортною і легкою.

Мій дім - моя фортеця: як вибрати намет для подорожі в гори

Сучасні технології та прогрес добрались і до сфери туризму. Якщо колись намети були важкими, громіздкими і незручними, то зараз вони стали надзвичайно комфортними і компактними. Існує дуже багато різних видів наметів, вони відрізняються вагою, вмістимістю, комплектуючими деталями, матеріалом та властивостями.

Чіткої класифікації фактично немає, проте можна виділити кілька основних категорій наметів:

  • кемпінгові. Це великі, просторі та комфортні намети, високі, з різними відділами (для сну, тамбур для речей, великий тамбур для приготування їжі). Вони підходять для приємного відпочинку з сім'єю десь на березі річки, коли є можливість приїхати на природу автомобілем, а погода комфортна і тепла. Такі намети нестійкі, вага їх велика, і місця в складеному вигляді вони займають багато;
  • туристичні. Їх іноді поділяють на трекінгові, або рівнинні, та штурмові, або високогірні. Цей поділ умовний. Кожен туристичний намет має показники вітро- та вологостійкості, чим вони вищі, тим важчі погодні умови може витримати з честю такий тимчасовий дім. Якщо ви збираєтесь високо в гори, де зливи, різкі пориви вітру та часта зміна погоди - звичайне явище, тоді варто вибрати більш надійний штурмовий намет. Дуги в таких виробах зроблені зі стійкого металевого сплаву, надійного і міцного, а тент та дно вологостійкі, і не будуть промокати навіть у сильний дощ;
  • професійні експедиційні намети. Як правило, їх використовують туристи зі стажем, ті, хто підкорюють найвищі вершини світу, любителі екстремальних і зимових походів. Ці намети легкі, маленькі, стійкі до вітру, дощу та снігу, зроблені з високоякісних сучасних матеріалів. Вартість такого намету суттєво вища.

Сучасні намети мають, як правило, два шари: внутрішній та зовнішній (тент). Оптимальна форма його - напівсфера, або, як ще часто називають, "ракушка". Зібрати та скласти такий будиночок зовсім просто, і займає це 5-10 хвилин.

Щоб у наметі було комфортно і затишно, потрібно також взяти каремати. Вони захистять вас від холоду, спати буде тепло і не так твердо. Спальні мішки потрібно вибирати по сезону: чим холодніше на вулиці вночі, тим тепліший спальник треба мати. Оптимальний температурний режим виробник вказує на зовнішньому чохлі. Для жінок та чоловіків вона трохи різна: представницям прекрасної статі потрібно більше тепла та комфорту.

Безпека та комфорт в умовах недоторканої природи

Зручний та якісний одяг, правильно підібране туристичне взуття по сезону, хороший наплічник - це прості і звичні речі, які дарують відчуття комфорту і радості в поході. Хоча вартість спорядження, зазвичай, досить висока, воно того варте. Не забувайте і про маленькі корисні дрібниці: ліхтарик, навігатор, газовий пальник, трекінгові палиці. В аптечці обов'язково повинні бути такі речі, як сонцезахисний крем, засоби для боротьби з комахами, знеболююча мазь при травмах чи синяках тощо.

Відпочинок у наметах може бути дуже комфортним і приємним, якщо правильно підібрати спорядження та одяг. Проте, головне в таких подорожах - хороша компанія добрих друзів, з якими весело і цікаво буде завжди і всюди!

Категория: Карпаты | Просмотров: 498 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: