Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Февраль » 18 » Відпочинок на Закарпатті
21:03
Відпочинок на Закарпатті

Відпочинок на Закарпатті

Засіб від хандри по-українськи

Кожна людина задає собі питання про щастя ... Щастя - що це? З чого воно складається? Як його знайти? У пошуках відповідей на ці питання люди відправляються в далекі й дивовижні країни, відвідують стародавні пам'ятники минулих цивілізацій, прагнуть пройтися по дорогах, що пам'ятають кроки великих героїв. Правда, ніхто не може дати гарантію, що відвідування, наприклад, загубленого в лісах Камбоджі міста тисячі храмів Ангкор Ват неодмінно зробить людину щасливою. Та й приємне байдикування на березі Індійського океану з випиванням соків тропічних плодів, найчастіше, дає лише секундний відблиск заповітного щастя ...

Коли у вас, абсолютно несподівано, з'явиться можливість вирватися з сірого та порядком вже набридлого міста з його вічними заторами, шумом і метушнею, погоджуйтеся не роздумуючи. Туристичний комплекс «Едельвейс» знаходиться в серці дивовижних гір Карпат.

Якщо літній відпочинок в Карпатах може запропонувати і дивовижні по колориту кінні прогулянки, і захоплюючі подорожі на квадроцикла , і просто спокійний і розмірений відпочинок в санаторії «Едельвейс» з необмеженим споживанням мінеральних вод, то зимовий відпочинок в Карпатах - це, перш за все, сезон відчайдушних, але веселих людей в яскравому одязі - лижників і сноубордистів, хоча відпочинок взимку у нашому комплексі не обмежується лише гірськолижним відпочинком .

Завжди знайдуться люди, для яких гори будуть не просто величним пейзажем, гарною картинкою на екрані монітора і навіть не метою, а засобом, за допомогою якого можна зробити своє життя цікавішим, гострішим і яскравішим.

- Секундочку, - задумаєтесь ви, повернувшись з намальованих уявою синіх Карпат. - Лижники, сноубордисти і засніжені траси - це, безумовно, чудово, але я ж ніколи ...

- Ну нічого, тут ви зможете навчитися! - Відповімо ми вам. - Заразом і дізнаєтеся, що таке щастя!

І ви знову задумаєтеся на секунду. Може, і справді воно там - між високих смерек або в затишному національному ресторанчику в холі корпусу? А раптом!


Багаж «чайника»

Для якісного гірськолижного відпочинку в Карпатах недорого в гардеробі середньостатистичного громадянина немає практично нічого. До вашого подиву, досвідченими лижниками буде забраковано 85% вашого гардеробу. Для катання на лижах чи сноуборді вам знадобляться:

  • Куртка лижна. Фасон - далеко не найважливіша частина одягу гірськолижника. Набагато важливіше наявність сніжної спідниці, що запобігає попаданню снігу під куртку при падінні, і якість матеріалу. Він неодмінно повинен володіти «дихаючим» ефектом, виводити вологу і пар. Куртка, до речі, не повинна бути занадто теплою.
  • Лижні штани. Крім використовуваного матеріалу, тут потрібно особливу увагу приділити і якості пошиття, так як основні механічні навантаження ляжуть саме на них.
  • Термобілизна.
  • Ще десяток всіляких дрібниць, типу рукавичок, маски і шапки

Придбано - упаковано.

 


Між будинком і горами

Найчастіше, ми відмовляємося від відвідування якогось цікавого місця через його незручне розташування та довгої дороги. Географічна віддаленість Карпат від центральних районів України, тим не менше, з лишком окупається чудовою можливістю по шляху проходження відвідати відразу декілька старовинних і барвистих міст - Тернополя, Івано-Франківська та Львова. Кожен з них схожий, скоріше, на строкате пасхальне яйце, візерунок якого складається з найдрібніших деталей: вузьких мощених вуличок, тихих затишних кафе, доглянутих скверів і атмосферою «старої Європи».

Передихнувши від довгого і виснажливого шляху в знаменитих тематичних кафе Львова, можна продовжити шлях на гірськолижний курорт «Красія» ...

Гора Красія була гідно оцінена любителями гірських лиж ще в 80-х роках минулого століття. Тоді, зусиллями ентузіастів від спортивних клубів, за кошти різних державних організацій тут було побудовано крісельну дорогу і буксирувальний підйомник. Через 20 років, на території гори реалізовано великий інвестиційний проект, який значно поліпшив інфраструктуру лижного курорту, дав можливість більш ефективно використовувати природні особливості територій. Курорт «Красія» - гірськолижний курорт № 1 в Закарпатті. Саме тут недалеко від гори знаходиться наш чудовий туристичний комплекс «Едельвейс» . Сам же комплекс включає в себе комфортабельні номери для відпочинку в Карпатах недорого , кафе і ресторан, тренажерний зал і більярдну, комфортабельну автомобільну стоянку, закритий і відкритий басейни, ІЧ-кабінку і масажний кабінет з різними процедурами. Все це воістину вражає і змушує перейнятися атмосферою відпочинку, релаксу і радості.


Місце, де збуваються дитячі мрії

Перше враження (а ми-то знаємо, що воно найважливіше), яке виникає при вигляді іскристих на сонці засніжених вершин, високих і струнких смерек, великої кількості яскраво одягнених людей з лижами і сноубордами, можна охарактеризувати коротким і ємнісним словом «захоплення ». Так-так, саме захоплення і передчуття чогось грандіозного, веселого, справжнього!

- Ух-ти, льодовий каток! - Підстрибують дітки від радості і того самого передчуття, безупинно тикаючи пальцем у бік ковзанки.

Буквально в перші ж хвилини перебування в комплексі, ви зрозумієте один важливий момент: «гірськолижний» означає далеко не тільки «гірські лижі». Більш того, це поняття не обмежується навіть сноубордом.

У перелік розваг входить і відкритий льодовий каток, і прокат гірськолижного обладнання.

Хочеться все - і відразу. Хочеться кричати від припливу адреналіну, хочеться неухильно підніматися на найвищу гору, хочеться ...


Перший крок - він важкий самий

Якщо ви до цього дня ніколи не стояли на лижах, то з кожним кілометром звивистої гірської дороги, буде наростати внутрішня тривога - мовляв, як це буде і що потрібно робити. Однак переживати не варто, адже стародавні карпатські легенди свідчать, що кожен досвідчений лижник, спритно нарезающий засніжені схили, колись був самим звичайним середньостатистичним громадянином, без яких би то не було спеціальних навичок. І ціна питання - лише ваше бажання і рішучість. Та й мудрі, багато бачили на своєму віку очі інструктора лижної школи здатні вселити впевненість у своїх силах навіть самого боязкого і нестійкого туриста.

За пару годин індивідуального навчання з інструктором ви зумієте засвоїти для себе декілька простих, але «залізних» правил:

  • Лижі - вони незалежні. У тому сенсі, що тільки титанічні зусилля і зосередженість зможуть змусити їх їхати туди, куди потрібно вам;
  • а) Потрібно чітко слідувати порадам інструктора, щоб лижі поїхали;
    б) Якщо лижі поїхали трохи раніше, ніж ви були готові, потрібно терміново падати;
    в) Падати потрібно не назад, а в бік ;
  • тремтячими від страху руки і ноги краще всього заспокоює стаканчик гарячого вина чи чаю.
  • Зневірятися не можна, так як буквально через кілька годин неприємних падінь, смішних падінь, скачувань, скачувань стрімголов, сліз, нервового сміху і рішучості йти до кінця, ви зможете нарешті здолати ваші перші 100 метрів схилу без неприємностей

 


Діджеї, СПА і хороводи

Невірно вважати, що життя на гірськолижному курорті закінчується із заходом сонця. По-перше, штучне освітлення лижних трас дає додаткові години невтомним профі, готовим нарізати «темні» траси цілодобово. По-друге, програма вечірнього дозвілля вражає різноманітністю. Втомилися - вас чекає масажний кабінет . Ще є можливість прогулятися по нічних Карпатам.

Але особливою популярністю приїжджих незмінно користуються ресторан. Виконаний в національному стилі, з музикантами, що грають фольклорні танцювальні мелодії і традиційної карпатської кухні, він щодня заповнюються десятками веселих і безтурботних відпочиваючих. Колорит ресторану, його затишна і доброзичлива атмосфера обволікає миттєво і ви, ще навіть не дочекавшись замовлених страв і горілки, вже будете підспівувати музикантам.

Якщо вам коли-небудь вдасться побувати у нас, не відмовте собі в задоволенні покуштувати місцеву кукурудзяну кашу - банош з білими грибами.


Враження Нон-стоп

Кожен новий день - це ще кілька впевнених кроків на шляху до вдосконалення навиків катання на лижах. Хто б міг подумати - через три дні ви вже можете поблажливо посміювалися з людей на навчальних схилах, тихо вимовляючи: «Чайники!»

І ось, коли ази вже вивчені, впевненість у своїх силах багаторазово зросла, а непередавані відчуття від перших підкорених трас отримані, приходить час озирнутися навколо. І тут, поза межами гірськолижного курорту, Карпатам є чим здивувати гостей.

Звичайно ж, неможливо побувати в Карпатах і не привезти звідти безліч традиційних сувенірів - від дерев'яних пивних кухлів і національних сорочок-вишиванок до різьблених булав і овечих шкур ..

Тут же неподалік знаходиться Ужанський національний природний парк . Унікальний природний скарб світового масштабу. Він включає в себе рідкісне поєднання дикої природи з безліччю національної культурної спадщини. Історія цього парку бере сові початок ще з 1912 року з часів Австро-Угорщини. Це був один з найперших резерватів («Стужиця»), а трохи пізніше в Чехословацький період (1932г.) його територию збільшили майже в 2 рази - до 553 га. Надалі площа постійно збільшувалася, і в кінці-кінців на базі регіонального ландшафтного парку «Стужніца» Указом Президента України від 27 вересня 1999р. № 01230 було створено Національний природний парк «Ужанський» загальною площею 39159 га. Тут дивлячись на відкриту панораму гірських вершин, вдихаючи чистісіньке повітря, згадуючи свої маленькі, але все ж, перемоги над собою при підкоренні непіддатливих лиж, ви отримаєте відповідь на запитання «Що таке щастя?»

І, може, це комусь здасться лише емоціями, але це щастя складається з яскравих, живих моментів, в яких радість відкриттів змішалася з захопленням здійснення дитячої мрії, а споглядання краси природи доповнюється адреналіном швидкісних спусків і подоланням себе.

Категория: Карпаты | Просмотров: 447 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: