Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 19 » Санкарі святкують олімпійське 50-річчя
20:03
Санкарі святкують олімпійське 50-річчя

Санкарі святкують олімпійське 50-річчя

  • Сьогодні, 29 січня, 50 років тому, в австрійському Інсбруку вперше відбулися Олімпійські змагання з санного спорту. Відтоді змагання санкарів – невід’ємна складова всіх зимових Олімпіад.

    Олімпійські змагання на санях включають три дисципліни, але розігрують чотири комплекти нагород: одиночні змагання серед чоловіків та окремо жінок, змагання двійок, куди на папері допускаються як чоловіки, так і жінки, але практично команда завжди складається з двох чоловіків. Проходить також естафета, куди включають всі три вищезазначені дисципліни санного спорту.

    Україна має гарні традиції, а головне перспективні показники у санних змаганнях. Раніше від України дуже потужно виступала Наталія Якушенко, яка свого часу була бронзовою призеркою Чемпіонату світу у Солт-Лейк-Сіті. Славні традиції підтверджуються хоча б тим, що колишній наставник збірної України Климентій Гаткер переїхав працювати у США, де вже останні 2-3 роки його визнають кращим тренером у санному спорті.

    На думку віце-президента Федерації санного спорту України Петра Копила, наша збірна має усі шанси стати топ-збірною санкарів світу. «Однак, потрібна більша популяризація цього виду спорту, підтримка держави та повноцінна тренувальна та змагальна інфраструктура. Тут сподіваємося, звичайно, на Заявку на проведення в Україні Олімпіади-2022, адже тоді можна буде розраховувати на всебічний розвиток не тільки санного спорту, але й інших зимових видів», - наголосив Петро Копил.

    Нагадаємо, що на Олімпіаду-2014 у складі збірної України до Сочі вирушить шість санкарів: Андрій Кісь, Андрій Мандзій, Олена Стецків, Олена Шхумова, Олександр Оболончик та Роман Захарків. Згідно з  календарем Олімпіади-2014, змагання із санного спорту триватимуть з 8 по 13 лютого.

Категория: Новости | Просмотров: 446 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: