Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Февраль » 18 » Особливості національного туризму – як подорожувати по Українських Карпатах
21:07
Особливості національного туризму – як подорожувати по Українських Карпатах

Особливості національного туризму – як подорожувати по Українських Карпатах

Туристична інфраструктура - показник, по якому часто судять про рівень розвитку держави в цілому. Наскільки зручно і правильно організовані курортні центри, скільки уваги приділяють жителі таких міст своїм гостям, і чи дійсно можна відпочити тут повноцінно будь-яким способом - все це створює враження про цілу країну, її стиль життя і звичаї.

Українські Карпати - особливе місце в цьому плані. З однієї сторони, подорож сюди обирають саме за неповторність атмосфери, автентичність і надзвичайну віддаленість від суєти великих міст. З іншої ж, рівень організації туристичних поїздок, активного відпочинку чи оздоровлення поки що не достатній.

Карпати очима іноземців: що є у нас, чого немає в інших країнах, і навпаки

Карпати приваблюють гостей зі всіх куточків землі. Приїжджають сюди з Європи, Росії та навіть Америки. Відгуки цих людей дуже цікаво прочитати, щоб зрозуміти, наскільки туристичний бізнес в Україні відрізняється від такого ж за кордоном.

Основні недоліки, які помічають туристи з інших країн:

  • Обмеженість інформаційних центрів, їх недостатнє насичення, відсутність вказівників та маркування. Іноземці, які хочуть відвідати ті чи інші місця у Карпатах, змушені користуватись тим інформаційним матеріалом, який є в наявності. Буклетів, довідників та детальних маршрутів є надто мало;
  • Занедбаність багатьох визначних місць та пам'яток архітектури і природи. Неймовірна краса кожного куточка Карпат - це все, що отримують туристи під час їх відвідання. Мало окультурених зон, спеціально відведених місць для відпочинку, обладнаних всіма необхідними зручностями. Замки, фортеці та релігійні пам'ятки архітектури знаходяться в дуже жалюгідному стані, за невеликим числом винятків;
  • Проблема всієї країни, яка все набридла кожному - погані дороги. Транспортне сполучення між визначними місцями також залишає бажати кращого. Між карпатськими селами курсують старенькі автобуси, а комфортабельні маршрутки можна лише замовити;
  • Недостатній рівень сервісу в готелях та закладах громадського харчування. Поняття «ресторан» в нашому розумінні і розумінні європейця - речі дуже несхожі;
  • Низька культура здорового способу життя та спортивного розвитку. Надто мало серйозних центрів такого плану, а їх робота базується швидше на ентузіазмі, чим на потужній матеріально-технічній базі.

З іншого боку, незважаючи на багато мінусів і недоліків, туристи їдуть додому в захваті від Українських Карпат, сповнені щирих добрих емоцій і позитиву. Все це досягається завдяки тим особливим і неповторним речам, які можна знайти лише тут:

  • Фантастичний гуцульський колорит, феєричні святкування релігійних свят, весіль, цікаві звичаї і традиції, особлива атмосфера і щирість людей, які живуть в карпатських селах - все це зачудовує і надихає гостей із зарубіжжя, хвилює і дивує.
  • Недоторкана природа Карпат, її могутня і вражаюча краса і сила. Тут, в цьому куточку світу, і досі можна знайти стежки, де не ступає нога людини, а туристичні маршрути проходять по диких і безлюдних місцях. Така відірваність від цивілізації лякає і захоплює одночасно.
  • Особливий підхід до розвитку туристичної галузі: замість класичних великих центрів в Карпатах чимало невеличких гостинних садиб, рівень комфорту в яких нічим не поступається трьохзірковим готелям. Розвиток маленьких містечок захоплює, додає затишку і відчуття спокою.
  • Доброзичливість та щирість українських туристів. Зустрівши на своєму маршруті іноземця, вони обов'язково допоможуть вирішити всі його проблеми, підкажуть вірний шлях і запросять до свого колективу.

Багато чого нам ще доведеться багато років удосконалювати та створювати заново. Лише недавно з'явився в Україні зимовий курорт європейського рівня - Буковель, інші подібні центри ще надто погано розвинуті. Більше уваги потрібно приділяти охороні національних пам'яток, а також робити туристичні мандрівки більш зручними та комфортними для гостей карпатських містечок. Та головне - приїжджати сюди треба обов'язково! Ніде в світі немає більше такого чудового і неймовірно красивого куточка природи, який зачаровує з першого подиху!

Категория: Карпаты | Просмотров: 462 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: