Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 16 » Основні положення про реєстрацію туристичних груп та туристів :.
19:15
Основні положення про реєстрацію туристичних груп та туристів :.

Фото із публікації - безпека туристів в Українських Карпатах
Карпати - край туризму. Це твердження відоме багатьом. Однак за радянських часів, коли сюди масово приїздили туристи з різних куточків колишнього СРСР через систему Центральної Ради з туризму та екскурсій, численні туристичні клуби та за профспілковими путівками, ТУРИЗМ ЗНАХОДИВСЯ ПІД КОНТРОЛЕМ РЯТУВАЛЬНІХ СЛУЖБ, а отже був безпечнішим. Сьогодні ж українці вільно мандрують рідними просторами, зросла кількість іноземних туристів, тому ситуація із безпекою туристів суттєво ускладнилася.

Нерідко люди йдуть в гори, покладаючись лише на себе і своїх супутників. Велич і краса Карпатських гір не залишають байдужими нікого. Чисте гірське повітря та цілющі джерела очищують душу і тіло мандрівників. Проте в горах не завжди і не всім комфортно, оскільки вони бувають надто небезпечними. До прикладу, заради власної безпеки, кожна туристська група бере з собою один чи кілька мобільних телефонів. Однак і покриття в ущелинах, а часто і на схилах гір відсутнє, і тривалий час мандрівки та низькі температури є пагубними для батареї телефону. Тож в разі виникнення надзвичайної ситуації туристи інколи залишаються наодинці з горами та із невирішуваною проблемою.

Саме для захисту мандрівників й існує аварійно-рятувальна служба пошуку і рятування туристів (АРС ПРТ, раніше - контрольно-рятувальна служба). Служба устаткована відповідним спорядженням і засобами зв'язку, рятувальники можуть своєчасно надати допомогу туристам у разі виникнення надзвичайної ситуації. Однак перша і найголовніша умова безпеки туристів у горах - це реєстрація свого туристичного походу в підрозділах рятувальної служби.

Зробити це не складно і абсолютно безкоштовно.

- Не пізніше, ніж за 10 днів до виходу в гори чи на туристичний маршрут, представник групи повинен повідомити оперативному черговому відповідної АРС про тривалість походу, його контрольні строки, детальний маршрут і склад групи. Адреси та номери телефонів підрозділів ДСАРС ПРТ подано у Додатках.

- При реєстрації, за проханням туристів, рятувальники можуть надати консультації щодо проходження маршруту, можливого його скорочення, техніки безпеки, правил першої долікарської допомоги, порадять, як підібрати відповідне спорядження, медикаменти, а також повідомлять про гідрометеорологічні умови у районі подорожі тощо.

- Рятувальники попереджатимуть про погіршення погоди чи про небезпеку на маршруті (обвали доріг, обмерзання схилів, розлив рік, сходження лавин тощо) перед початком та під час походу.

- Безпосередньо перед виходом на маршрут туристам ще раз слід повідомити рятувальників про похід (можна телефоном), узгодити контрольні пункти та терміни проходження маршруту.

- Туристи повинні телефоном повідомляти АРС про проходження контрольних пунктів маршруту. За відсутності такого повідомлення командир АРС приймає рішення про початок пошуково-рятувальних робіт. Тому туристська група, що порушила контрольні терміни, зобов'язана при першій нагоді повідомити про своє місцезнаходження і стан групи.

- В разі виникнення надзвичайної ситуації (зокрема, нещасного випадку, що потребує надання медичної допомоги та транспортування потерпілих до медичного закладу) необхідно діяти організовано. Якщо самотужки вирішити проблему неможливо, слід викликати найближчу рятувальну службу. У разі, якщо засоби зв'язку відсутні, то по допомогу йдуть двоє найбільш підготовлених учасників групи. Від точності інформації у повідомленні про небезпеку залежить час, за який ви отримаєте допомогу! Аварійно-рятувальна служба чергує цілодобово і завжди готова допомогти! Тож ваша безпека - в ваших руках!
Категория: Карпаты | Просмотров: 337 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: