Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Февраль » 18 » Осінь у Карпатах: п’ять причин, чому сюди потрібно поїхати саме зараз
21:04
Осінь у Карпатах: п’ять причин, чому сюди потрібно поїхати саме зараз

Осінь у Карпатах: п’ять причин, чому сюди потрібно поїхати саме зараз

Поїздки в гори частіше всього асоціюються з літом (цікаві прогулянки лісом, підкорення вершин, купання в гірських ріках, оздоровлення з дітьми) або зимою (активний відпочинок, зустріч Нового Року чи святкування Різдва, гірськолижні курорти). Весняні Карпати відлякують повенями, холодом та мінливою погодою. А як же осінь? Чому в цю чарівну золоту пору так мало бажаючих відвідати цей неповторний куточок нашої природи?

Виною всьому - стандартні стереотипи і сумніви. Сезон відпочинку у Карпатах не закінчується, як на побережжі моря, восени. Саме зараз тут - фантастично красиво і комфортно. Існує, як мінімум, п'ять вагомих причин, щоб відвідати гори восени:

1. Погода

Як не дивно, але це так. Дощі, раптові зливи, холод і навіть сніг - все це звичайні речі на високогір'ї навіть улітку. Мінлива і капризна погода часто грається з людьми, наче насміхаючись над ними. Осінні дні надзвичайно комфортні для любителів активного відпочинку. З важким рюкзаком на плечах набагато приємніше подорожувати в +10°С-+20°С, ніж при вищих температурах. Вітер і холод не заважають, від них рятує хороший мембранний одяг та спорядження. Те саме стосується і ночей - спальні мішки, теплі куртки та якісне взуття допомагають почувати себе дуже комфортно і затишно. Тим, хто не любить походи з наметами, можна винайняти житло або забронювати собі номер в розкішному карпатському будиночку чи готелі.

2. Ціни

Оскільки основний сезон вже фактично завершений, власники приватних садиб, міні-готелів знижують їх, іноді досить суттєво. Не так дорого коштують тепер і розваги та додаткові послуги, до того ж, набагато простіше знайти саме те, що вам потрібно. Доступність і зручність - це ще одна перевага осінніх поїздок в гори.

3. Атмосфера

В Карпати часто їдуть за спокоєм, умиротворенням, тишею і магією. Та в розпал курортного сезону містечка більше схожі на вулики, а чарівні карпатські села стають галасливими і яскравими. Те ж саме відбувається ближче до Нового року - на вулицях запалюють сотні гірлянд, корпоративні вечірки проводять на гірськолижних базах, життя вирує і кипить. Восени атмосфера неначе за помахом чарівної палички раптово змінюється. Гори опановує тиша і спокій, якась особлива сила відчувається в кожному порусі вітру, тут панує тепло і затишок. В горах, навіть на самих популярних і традиційних маршрутах, можна зустріти туристів зовсім не часто.

4. Особливі щедрі дарунки природи

Восени дозрівають ягоди і трави, а для грибників у карпатських лісах - справжній рай! Дорогі та надзвичайно смачні білі гриби тут можна збирати відрами, достигає на Закарпатті виноград і фрукти. Цілющі духмяні трави можна використовувати для чаю, або влаштовувати собі оздоровчі ванни.

5. Казкова краса і яскраві барви осені

Тільки зараз небо над верхівками гір може бути настільки глибоко-синім, а хмарки - такими білими і пухнастими. Всі відтінки осені прикрашають схили, милуючи око і вражаючи до глибини душі. Ті, хто любить фотополювання, знаходять тут для себе неймовірні кадри, насолоджуючись цим святом барв і світла.


Осінь у Карпатах така ж тепла і добра, як і в інших куточках країни. Але тільки тепер тут панує та невловима ніжна атмосфера затишшя і спокою, і тільки зараз гірські пейзажі вражають своєю красою і загадковістю. Будь-яка, навіть маленька двохденна подорож в гори в цей час стане незабутньою згадкою для кожного.

Категория: Карпаты | Просмотров: 383 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: