Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 19 » Львів підписав заявку про наміри на організацію зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року в Україні.
00:22
Львів підписав заявку про наміри на організацію зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року в Україні.

Львів підписав заявку про наміри на організацію зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року в Україні. Процедура підписання документа відбулася сьогодні, 5 листопада, на засіданні XXVIII асамблеї Національного олімпійського комітету в Києві.

Про це повідомляє з Києва кореспондент ZAXID.NET.

Заявочний процес ділиться на дві фази: міст-заявників і міст-кандидатів. З моменту подання декларації в Міжнародний олімпійський комітет Львів офіційно стає містом-заявником. Щоб отримати статус кандидата, місто має затвердити виконком МОК на основі доповіді технічної робочої групи комітету. Пізніше на сесії в Куала-Лампур, що відбудеться 2015 року, МОК повним складом визначить столицю зимової Олімпіади 2022 року серед міст-кандидатів, виходячи з доповіді оцінювальної комісії і переглянутих презентацій.

Віце-прем'єр -міністр України Олександр Вілкул сказав, що для проведення Олімпійських ігор ідеальним є Львів.

«Ми готуємо дуже цікаву концепцію заявки і пропонуємо повернутись від проведення пафосних Олімпійських ігор до більш душевних. Для цього Львів є ідеальним. Це - чудове туристичне місто»,- сказав він.

Відповідаючи на запитання про фінансування Олімпіади віце-прем’єр додав: "Сума буде немаленька, але Львів вже багато зробив. Там є новий ареропорт, все в нормі із залізничним сполученням».

За словами Олександра Вілкула, фінансування має відбутись в межах державно-приватного партнерства.            

Нагадаємо, Україна висловила намір щодо проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року. Столицею майбутньої Олімпіади визначено місто Львів. Змагання пропонують проводити у Львові, Тисовці (Львівська область) та Боржаві (Закарпатська область).

Намір Львова стати столицею Олімпіади-2022 підтримали Рада регіонів, львівські міська і обласна ради.

Якщо МОК прийме заявку Львова, то нашими конкурентами на проведення Олімпіади можуть стати Мюнхен, Осло, Краків і Алмати. Наразі, крім Львова, офіційно затверджено заявку Алмати. Чекати повного переліку заявників залишилося не довго. Останній термін прийняття - 14 листопада.
Категория: Новости | Просмотров: 367 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: