Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 16 » Легенда про монастир Погоня :.
18:08
Легенда про монастир Погоня :.

В Україні, на Галичині, є місто Завалів", назване так від валів, що у давнину тут були насипані для захисту від ворогів. Ці вали були насипані довкола гори трьома рядами.

Старі люди чули від своїх дідів і прадідів, а нині нам повідають, що багато століть тому прийшов з ордою на Руську землю Батий, татарський хан. Галицький князь Роман став зі своєю дружиною проти орди. Бачачи велику ворожу потугу, а своє мале військо, спорудив три вали на горі для оборони від бусурманів, та дуже журився, що не може стати до бою з ворогами в чистому полі. Якось уві сні з'явився йому святий Миколай і звелів йти сміливо на татарські орди, а на тому місці, де розіб'є у битві поган, збудувати церкву Пресвятої Богородиці, бо саме вона допоможе йому здобути перемогу.

Прокинувшись, князь Роман рушив сміливо з дружиною на татар, погнав їх з Руської землі, й наздогнав на полі, що за містом Тисьмениця, й здобув славну перемогу над ними. А потому збудував на цьому полі церкву Успення Пресвятої Богородиці. При цій церкві є монастир, що називається Погоня, — бо на тому полі князь Роман наздогнав і здолав татар...

А між трьома валами у Завалові князь збудував церкву святого Миколая, що показався йому там уві сні й казав йти на татар.
Категория: Карпаты | Просмотров: 508 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: