Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Февраль » 18 » "Карпати" в Карпатах - один з найкрасивіших санаторіїв серед мальовничих гір
21:08
"Карпати" в Карпатах - один з найкрасивіших санаторіїв серед мальовничих гір

"Карпати" в Карпатах - один з найкрасивіших санаторіїв серед мальовничих гір

Карпати - чарівне і неповторне в своїй красі місце на цілій планеті. Тут, серед мальовничих зелених гір, причаїлось чимало фантастичних куточків, кожен з яких особливий по-своєму. Одним з таких цікавих місць є містечко Берегвар, розташоване недалеко від міста Мукачево в Закарпатській області. Тут є санаторій, який носить назву і свого селища, і всього гірського масиву в цілому - «Карпати».

Ви любите історію, обожнюєте подорожувати старовинними замками і фортецями, милуватись давньою архітектурою і пам'ятками садового мистецтва? А ще - ви хочете провести час з користю для здоров'я, полікувати тіло й душу? Чарівні простори карпатських гір ваблять вас і зачаровують? Тоді санаторій «Карпати» - ідеальне місце для вас!

Трошки історіі: старовинний замок Шенборнів, чудовий парк і санаторій

Місце, де розташований санаторій, і справді неповторне. В долині ріки Латориця, всього в 14 кілометрах від міста Мукачево, знаходиться село Чинадієве. Тут, згідно офіційних даних, є аж два об'єкти старовинної архітектури: замок, та палац Шенборнів. Хоча фактично палац розташований в сусідньому містечку Берегвар. Саме тут тепер функціонує сучасний санаторій на базі мінеральних вод, якими багаті ці землі.

Цікаво, що, не зважаючи на повний комплекс всіх сучасних благ, ідеальний сервіс і велику медичну базу, на території санаторію повністю збережена краса старовинного парку, та замок роду Шенборнів. Його історія дуже захоплива і романтична, і навіть якщо ви не плануєте оздоровлюватись в «Карпатах», потрапити сюди варто обов'язково.

Замок графа Шенборна був спочатку простою мисливською хатиною. Неповторна краса цих місць вабила графа та його друзів, і він частенько навідувався в долину Латориці для полювання. Лови були улюбленою розвагою знаті в ХІХ столітті. Пізніше, остаточно закохавшись у карпатські пейзажі, Шенборн вирішив побудувати тут справжній замок.

Сама споруда замку вражає своїм стилем і красою. Замок побудований в неоромантичному стилі, такому популярному в ті часи у Європі. Тут є рівно 365 вікон, 52 кімнати та 12 різних входів - як днів, тижнів та місяців у році. Дах замку прикрашають чотири різних вежі, зі скульптурами левів на них. Багато цікавих димарів робить цей замок ще романтичнішим і неповторнішим.

А найбільшою окрасою цього місця є англійський парк, розбитий навколо замку. Його було облаштовано настільки вдало, що він органічно і красиво вписується в навколишні пейзажі. Тут росте більше сорока різних видів дерев, самшит, сосна Веймута, японська вишня, канадська ялина, сріблястий клен, рожевий бук та багато інших. Прикрашають його скульптури ведмедя та оленя. А в центрі парку розташоване озеро, яке має обриси Австрійської імперії тих часів.

Якщо ви не плануєте оздоровлення в Карпатах, а лише хочете насолодитись красою гір та старовинної архітектури, то вам обов'язково потрібно відвідати замок і у Чинадієво, а також замок Паланок у Мукачево. Навіть сама залізнична станція Берегвар вражає своєю красою - це теж наче маленький замок серед гір!

Санаторій «Карпати»: сила цілющої води

Оздоровлення в «Карпатах»в - ідеальний вибір для тих, хто любить спокій і тишу маленьких містечок, і кваліфіковану медичну допомогу на сучасному рівні. Старовинний палац перетворили на здравницю ще на початку минулого століття, з часом він розбудовувався, мінявся та удосконалювався. Створено його на базі мінеральних джерел, якими багата ця земля.

Лікують тут різні захворювання: проблеми серцево-судинної системи, нервові розлади, оздоровлення в «Карпатах» чудово підходить для майбутніх матерів з ускладненим перебігом вагітності, а також для тих, хто пережив інфаркт міокарда чи інсульт.

Джерело мінеральної води на території парку носить назву «Джерело краси». Тут б'ється вода типу «Поляна купіль», яка дуже добре впливає на роботу сечової, серцево-судинної та травної системи, покращує обмін речовин та самопочуття.

Діють на території санаторію три корпуси з комфортними номерами та повним сервісом. Є тут басейн, сауна, спортивні корти, тренажерний зал, бібліотека та кабельне телебачення. Відпочинок у «Карпатах» стане фантастичним і неповторним, а чарівні властивості мінеральної води допоможуть вилікувати складні захворювання, додадуть сил та енергії.

Категория: Карпаты | Просмотров: 446 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: