Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 16 » Якби не грибники, міг би й померти... :.
18:58
Якби не грибники, міг би й померти... :.

Чотири холодні ночі провів у лісі 38-річний житель Калуша. Ще 18 вересня пішов він по гриби і заблукав. Дивно, але з приводу його відсутності ніхто не висловив занепокоєння. Принаймні відповідних повідомлень до міліції та рятувальників не надходило. Але не судилося чоловікові загинути в лісі. У неділю на нього натрапили двоє інших грибників. Потерпілий уже був майже непритомний. До речі, знайшли його аж на горі Хом Долинського району.


Самотужки чоловіки йому нічим не могли допомогти. Але в одного з них був телефон начальника вузькоколійки на ст. Новий Мізунь Миколи Волощука, якого й сповістили про надзвичайну ситуацію. Той своєю чергою зв’язався з працівниками Вигодського гірського пошуково-рятувального відділення. Зрозуміло, що рятувальники терміново виїхали на місце події.


Як розповів керівник загону рятувальників Віталій Шутка, калушанина вони застали у вкрай важкому стані. Він ледь міг ворушити губами. Йому надали першу медичну допомогу, але тут виникла інша проблема — як доставити потерпілого до населеного пункту, де його можна передати лікарям. Автомобіль, яким приїхали рятувальники, не дуже підходив для цього. і знову допоміг начальник вузькоколійки, яка, на щастя, була неподалік. Микола Волощук вислав дрезину, на якій калушанина і довезли до місця, де на нього вже чекала бригада "швидкої допомоги". Потерпілий з діагнозом загальне переохолодження перебуває в лікарні у важкому стані.


А що стосується його найперших рятівників, маю на увазі грибників, котрі знайшли калушанина, то їхні прізвища, на жаль, невідомі.


До речі, цього місяця це вже другий випадок, коли у долинських лісах блукають грибники. На початку вересня в таку ж халепу потрапив житель Львівської області — також заблукав, але йому пощастило більше, бо був з товаришами.


Прокинувшись і виявивши, що приятель, котрий ще зранку пішов на "тихе полювання", так і не повернувся, вони кинулися на його пошуки. Натрапили на лісничого, котрий, традиційно, зателефонував до вигодських рятувальників. і хоча в цьому випадку місцезнаходження людини було невідоме, та потерпілого знайшли вже через кілька годин після отримання повідомлення. Хоча молодому чоловікові також довелося провести в лісі півтори доби, але тоді ночі були ще більш-менш теплі і ті мандри не дуже позначилися на його здоров’ї.
Категория: Карпаты | Просмотров: 324 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: