Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 16 » Європа допомагає "оновити" Карпати
18:34
Європа допомагає "оновити" Карпати

Європа допомагає "оновити" Карпати


Практично вже завершено виконання програми ТАСІС Європейського Союзу «Підтримка місцевого розвитку і туризму Карпатського регіону». Проект почали втілювати в життя на території Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей із червня 1999 року. За пріоритетний напрям діяльності у рамках проекту було взято розвиток зеленого туризму в гірських районах, а також навчання туроператорів, імідж-рекламу регіону за кордоном і поліпшення українського законодавства у сферах, які стосуються туризму.

Реалізований проект мав велике значення для підвищення ефективності тургалузі регіону. Кількість туристів, які відвідали Карпатський регіон, збільшилася на 56 тисяч і сягнула 386 тисяч. У 2,1 разу зросли і доходи від туризму, склавши близько 51 млн. грн. Виділені ЄС гроші сприяли поліпшенню регіональної туристичної інфраструктури — з’явилося 130 нових турструктур плюс невеликі готелі сімейного типу.

У рамках здійснення проекту європейці відкрили мікрокредитну лінію на 150 тисяч євро. Невеликі підприємства, що працюють у Карпатському регіоні на ниві туризму, отримували в середньому 3 тис. євро, з яких 2 тис. євро видавалося у формі позики, а решта грошей — як допомога.

Для реалізації закладених у проекті ідей експерти ЄС вибрали в кожній із чотирьох областей «пілотні райони», що мали стати взірцями туристичної діяльності регіону в цілому. Зокрема, у кожній області було визначено зразково-показовий будинок, господарі якого цілорічно приймають «зелених туристів» з-за кордону й України. Їхні житла було відремонтовано відповідно до європейських стандартів, і тепер їх можна використовувати як місце відпочинку для європейців.

З метою популяризації Карпатського регіону для туроператорів із Великобританії й Німеччини було організовано поїздки в Україну. Вони відвідали Львів, Ужгород, Галич, Чернівці, а також гірські райони, ознайомилися з місцевими видатними пам’ятками й туристичною інфраструктурою регіону. Гості не сподівалися побачити тут таку гарну природу, їх захопило цілюще повітря Карпат. Але водночас іноземці зазначили, що держава і приватний бізнес мають вкласти чимало коштів у модернізацію туристичного господарства Карпат. Кожна із закордонних фірм, які брали участь у цій поїздці, намітила туристичні маршрути для популяризації на західноєвропейському, а потім і на американському ринках. Невдовзі мають з’явитися каталоги готелів, санаторіїв, туристичних баз і хазяйських будинків, розміщених у чотирьох областях. У перспективі — представники турорганізацій Карпатського регіону вирушать до Німеччини та Великобританії.

Можливо, звучить трохи цинічно, але теракт 11 вересня в Нью-Йорку може різко підвищити популярність України, зокрема Карпатського регіону, серед європейців, чимало яких бояться літати на великі відстані. Європейці можуть переорієнтувати свої туристичні інтереси на країни Східної Європи, включно з Україною. Підкреслимо, що, за даними турагентств західноєвропейських держав, непосидючі громадяни вже найближчим часом можуть рушити на Схід. І від багатьох чинників залежить, чи приїдуть забезпечені європейці в нашу країну, чи зупиняться на половині шляху, наприклад у Чехії, Угорщині та Польщі.
Категория: Карпаты | Просмотров: 387 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: