Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Февраль » 18 » Автомобілем в Карпати: особливості подорожі в гори на чотирьох колесах
21:05
Автомобілем в Карпати: особливості подорожі в гори на чотирьох колесах

Автомобілем в Карпати: особливості подорожі в гори на чотирьох колесах

Подорожі в Карпати - один з найулюбленіших видів відпочинку для людей з різних куточків України, їдуть сюди і гості з-за кордону, поляки, росіяни чи навіть американці. Для багатьох туристів оптимальним варіантом подорожі є власне авто. Такий спосіб відкривати для себе красу навколишнього світу доступний, зручний і вигідний. Проте у багатьох власників автомобілів виникає чимало запитань. Дати на них відповіді ми спробуємо у цій статті.

Питання перше, традиційне: куди поїхати?

Карпати - гори з неповторним колоритом і особливостями, вони прекрасні в кожному куточку. Який з них вибрати для відпочинку, і як продумати маршрут, щоб побачити якнайбільше цікавих місць, отримати масу позитивних вражень і емоцій? Для початку оберемо кілька традиційних напрямків доріг, які пролягають через мальовничі гірські ландшафти:

Траса Львів-Сколе. Подорож в Українські Карпати можна починати з кількох обласних центрів: Львова, Івано-Франківська чи Чернівців. Проте можливість відвідати чарівне місто Львів туристи не упускають майже ніколи. Навіть просто один день тут - це вже маленька романтична пригода. Місто має свій неповторний шарм, колорит і образ, тут є дуже багато цікавих місць для відпочинку, а архітектура Львова захоплює і вражає. Вирушивши звідси в напрямку міста Сколе, ви потрапите в чарівний регіон Карпат - Сколівські Бескиди. Тут розташований один із національних заповідників. Гори в Бескидах порівняно невисокі, вони вкриті густими лісами, приваблюють туристів мальовничі водоспади Кам'янка і Гуркало, відомі на весь світ скелі Довбуша, а також фортеця з каменю Тустань. Поруч розташований гірськолижний курорт в Славському, не надто помпезний та вишуканий, проте популярний серед молоді і студентів.

Львів-Долина-Міжгір'я. Дещо інший автомобільний напрямок приводить туристів в ще один, не менш цікавий район Карпат. Тут дороги не схожі на європейські автошляхи, гори зелені й пишні, вони приховують в собі справжні скарби. Поїхавши цим напрямком, потрапляєш на Бойківщину - неповторний світ з особливими традиціями. В містечку Долина розташований музей Бойківщини, тут часто проводять етнофестивалі. У селі Вигода, недалеко від Долини, функціонує неповторний в своєму роді екскурсійний маршрут «Карпатський трамвай». А далі, вглибині гір, можна доїхати до однієї з перлин Карпат - озера Синевір. Тут теж є водопади та мальовничі полонини, але туристична інфраструктура розвинена не настільки яскраво, як в сусідній Івано-Франківській області.

Івано-Франківськ-Надвірна-Ворохта. Один з найпопулярніших та найулюбленіших маршрутів для автотуристів. Він пролягає чарівними мальовничими краями, туристичних пам'яток та цікавих місцин тут неймовірно багато. Починаючи від Надвірної, практично кожне карпатське село - це чудовий курорт з повноцінним сервісом та різними видами відпочинку. Саме тут найбільше гірських маршрутів, з Ворохти можна доїхати до підніжжя найвищої гори Карпат - Говерли, готелів, приватних садиб та затишних апартаментів тут чимало.

Івано-Франківськ-Коломия-Верховина-Ворохта. Фактично, цей маршрут є своєрідним продовженням попередньої траси, і наче створює з нею карпатське кільце. Цей район відрізняється неповторним гуцульським колоритом: якщо в районі Ворохти більше традиційних баз відпочинку, то Коломия і околиці - це справжня фейєрія народних обрядів, звичаїв. Тим, кому до душі не лише красиві пейзажі, а хочеться ще і відчуття справжньої гуцульської культури, буде цікаво в цьому регіоні Карпат.

Ворохта-Рахів-Мукачево-Ужгород. Продовжуючи шлях на південь, ви перетнете Яблунівський перевал, і опинитесь в ще іншому регіоні, не менш цікавому. Це вже Закарпатська область, яка може похвалитись неймовірними гірськими пейзажами, мінеральними водами, солоними озерами, замками, палацами та особливою культурою. Розташований тут і географічний центр Європи, у селищі Ділове поблизу Рахова.

Автомобільні дороги Карпат

Головні автошляхи Карпатських гір досить пристойні для звичного українця. Проте, щоб потрапити у деякі з карпатських сіл, потрібен потужний і серйозний автомобіль - звичайні легкові іномарки пасують перед перешкодами. В такому випадку завжди є вихід: обрати для проживання та відпочинку одне з традиційних курортних містечок, а для подорожі вглиб гір замовляти надійні та безсмертні місцеві уазики. Такі авто, до речі, можуть вивезти вас на високі полонини, під самісінькі вершини. Поїздка стане справжнім екстримом, і обов'язково запам'ятається!

Проте до більшості цікавих пам'яток культури та природи цілком реально дістатись власною автівкою. Такий спосіб дуже зручний і вигідний, можна за одну поїздку в Карпати побачити максимум, і отримати море нових вражень і емоцій.

Категория: Карпаты | Просмотров: 2776 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: