Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 14 » Сила Довбуша :.
22:53
Сила Довбуша :.
Ходив Довбуш багато грабунками, бував на долах та скрізь. Але був на долах один такий дідич: дуже багатий та мудренький. Той дідич, бувало, каже:
— Ги! Що то за Довбуш! Коби він був такий дужий, аби оцього дуба іздоймив та й припер до вугла, то тоді би він прецінь звався Довбушем. А так — пусте!

То був дуб такий, що ледве шість нар волів притягли його на дідинець. А Довбуш тото чув, що той дідич так хвалиться, та й перебрався за старця й прийшов до дідича. Прийшов Довбуш, згорбився та й почав у дідича просити милостиню. Дідич дав Довбушеві бобу, відзадя та й витрутив його з покою.

Довбуш тоді пішов на дідинець, здоймив того дуба і припер його до вугла дідицького двора. Але так урізав ним, що весь двір задрижав. Як уздрів те дідич, то страшно перепудився та й сховався аж до дванадцятого покою.

Довбуш штрик тоді у двір. І до кожних дверей лиш при¬тулив свою ногу, а двері повилітали. Довбуш лише собі штуркне ногою у двері, а двері, як пір'я, розлітаються. Не помогли панові замки ані дванадцятеро дверей замкнених. Довбуш в одній хвилині опинився коло пана. Стяв пана, червоні забрав та й пішов геть.
Категория: Карпаты | Просмотров: 428 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: