Категории
Видео [72]
Новости [197]
Львов [133]
Карпаты [1160]

Наш Опрос:
Где будет Олимпиада 2022
Всего ответов: 40


Еще опрос?

Офіційне лого
Олімпіади 2022:


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 16 » Обережно зі зміями :.
19:10
Обережно зі зміями :.

Фото із europosskautai.lt
Літо – чудова пора, створена для відпочинку та гарних вражень, але, на жаль, і вона таїть в собі небезпеки, уникнути яких інколи просто немає змоги.

До одних з таких небезпек і належить зустріч з гадюкою, яка, на жаль, у багатьох випадках закінчується лікарняним ліжком. Щоправда, зустріти її можна тільки у природному середовищі. Загалом такі випадки фіксуються під час відпочинку, зрідка на територіях відпочинково-оздоровчих закладів чи під час перебування на дачі. Набагато вищий ризик потерпіти від гадюки  в лісі, особливо  під час збирання грибів та ягід, коли її просто не видно  під ногами, чи на кущі. Як це трапилося з 34-річним мешканцем  села Луквиця Богородчанського району, чи 42-річною жінкою з села Залуква Галицького району. Найприкріше, мабуть, зустріти змію на власному обійсті чи недалеко від нього. Так, наприклад, 25-річний мешканець села Буковець Верховинського району помітив змію поблизу власного будинку і захотів її впіймати, щоб у такий спосіб позбутися небажаної гості. На жаль, змія виявилася спритнішою і чоловік опинився на лікарняному ліжку.  Не вдалося  оминути лікарняної палати і 11-річному підліткові, який наступив на змію недалеко від свого подвір’я в селі Шепіт Косівського району...

Загалом з початку 2012 року від укусів гадюки потерпіло 32 мешканці Івано-Франківської області, які в стані середньої важкості були госпіталізовані до медичних закладів.. На щастя,  обійшлося без трагічних випадків...

Як відомо, в лісах Прикарпаття найчастіше зустрічаються  лі­сова та степова гадюки. Якщо Вас все ж таки вкусила небезпе­чна плазунка, реа­гу­­вати потріб­но миттєво та прави­льно, зазна­чають медики.

При укусі змії не варто піддаватися панічним настроям, радять лі­карі. Потрібно уважно оглянути мі­сце укусу. Якщо вкусила гадюка, то на тілі   потерпілого залишаю­ться сліди двох от­ру­йних зубів (рі­дше одного) - кро­воточиві ранки, що віддалені одна від одної на 1-1,5 см.

Вча­­сне лікування гарантує одужання без наслідків для здоров’я та жи­ття.

МНС застерігає мешканців краю бути уважними та обережними під час мандрівок лісом, ад­же найчастіше натрапити на не­бе­зпечних плазу­нів можна саме там. Під час прогулянки лісом, щоб вберегтися від укусу гадюки, ра­дять рятувальники, необхідно мати відповідний одяг та взуття, також слід користуватися палицею відповідної довжини, щоб перевіряти зарості. Отож, щоб не потрапити на зуб лісовій плазунці будьте пильними та обережними  під час відпочинку!
Категория: Карпаты | Просмотров: 377 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: